انديشکده آمريکايي نوشت: در حالي که ايران منتظر دبه کردن در توافق هستهاي و توسعه دقت و قدرت موشکي بالستيک خود است، بهتر است آمريکا از برنامه دفاع موشکي در کشورهاي عرب حاشيه خليج فارس براي مواجهه با تهديد ايران حمايت کند.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، انديشکده هريتيج ، واقع در واشنگتن دي سي پايتخت آمريکا، در گزارشي به قلم «ريچل زيزموز» از تحليلگران ارشد خود با مضمون «لزوم ايجاد سامانه دفاع هوشمند در برابر توان موشکي بالستيک ايران» نوشت: با وجود ماهها از اجراي توافق هستهاي براي قطع تمام مسيرهاي ايران به سوي سلاح هستهاي، ايران کماکان تهديد جدي عليه آمريکا، متحدان و منافع حياتي اين کشور در خاور ميانه است به طوريکه در ارزيابيهاي سازمان امنيتي آمريکا در 9 فوريه 2016 آمده است:« نيروهاي نظامي و امنيتي ايران در پي اين هستند که نشان دهند اشتياق قدرت اول بودن منطقه از سوي آنها حتي با وجود برجام نيز تغيير نيافته است . »
بر اين اساس، اين کشور حتي يک هفته مانده به روز اجراي برجام نيز موشک برد بلند جديد «عماد» را که از دقت بالاتري برخوردار است را رونمايي و پرتاب کرد.
اين انديشکده در ادامه با اشاره به ديگر موارد آزمايشهاي موشکي ايران نوشت:مذاکرهکنندگان هستهاي به جاي افزايش محدوديت بر ايران بر محدوديتهاي از قبل موجود در زمينه موشکهاي بالستيک (قطعنامههاي 1929شوراي امنيت در سال 2010) صرف نظر کردند.
در ادامه اين مطلب با اشاره به اين موضوع که اکثر موشکهاي بالستيک ايران از لحاظ برد و گنجايش حمل مهمات به طور اساسي قادر به حمل کلاهکهاي هستهاي بوده و موفقيت ايرانيان در پرتابهاي فضايي که موجب کاستن شکاف فني در توليد موشکهاي بالستيک بين قارهاي بومي (ICBM) شده است،نوشت: آنطور که اينک پيدا است، ايران بزرگترين زرادخانه موشکي خاورميانه را داراست و حتي بدون کلاهکهاي هستهاي مجموع موشکهاي متعارف ايران براي غلبه بر دفاعهاي موشکي موجود در منطقه کافي است. بنابراين ادامه گسترش ظرفيت و قابليت موشکي ايران تهديد قابل توجه عليه برتري کيفي نظامي اسرائيل، امنيت کشورهاي عضو شوراي همکاري خليج فارس و نيروهاي نظامي آمريکا در منطقه، ثبات امنيتي و داد و ستدهاي موجود در خليج فارس است .
انديشکده هريتيج در بخشي ديگر از اين گزارش نوشت: در حاليکه تهران منتظر لحظهاي ايدهآل براي دبه درآوردن در توافق هستهاي است، به توسعه برد، دقت و مرگبار بودن قدرت موشکي بالستيک خود ادامه ميدهد. پس تنظيم سياست دفاعي منطقه بر مبني فرض انطباق ايران با توافق هستهاي خطرناک و بيتدبيري است . اين کشور آشکارا اعلام ونشان داده است که قصد محدود کردن برنامه موشکي بالستيکش را ندارد. بنابراين آمريکا بهتر است که از برنامه ايجاد دفاع موشکي در کشورهاي عرب حاشيه خليج فارس براي مواجهه با تهديد ايران حمايت کند. با وجودي که امارات متحده عربي سال 2011 اولين کشوري بود که سامانه دفاع موشکي برد بلند «تاد» را خريداري کرد و اکثر ديگر کشورهاي منطقه نيز مجهز به سامانه دفاع موشکي «پتريوت» هستند اما از نظر تدارکات، ارتباطات، قابليت همکاري و شايد از همه مهمتر اعتماد مشکل داشته و با چالش روبرو هستند. دارند.
آمريکا بايد استقرار سامانههاي دفاع موشکي را براي کشورهاي عضو شوراي همکاري خليج فارس ادامه داده و ايجاد دفاع موشکي يکپارچه را بنا دارد زيرا نه تنها دفاع موشکي بهبود يافته سطح امنيتي منطقه را ارتقا ميدهد بلکه تجاوز بعدي ايرانيان را باز ميدارد و نيز به شرکا و متحدان آمريکا اطمينان ميبخشد.
در خاتمه اين مطلب آمده است: توافق هستهاي سياست خارجي جنگ طلبانه و خصمانه ايران را رفع نميکند بنابر اين ضرورت دارد آمريکا دفاع از متحدان و منافع خود را بالاتر از توافق با ايران در اولويت قرار دهد و بايد با ادامه پيگيري تمامي گزينهها با رفتارهاي تجاوزگرانه ايران مقابله کند.
منبع:فارس